Apa, fiús, pasis matricák

Apa, fiús, pasis témában autóra matricák

A matricák ragaszthatóak az autó karosszériáján kivűl még üvegre, szélvédőre, falra, bútorra, laptopra és műanyag felületekre egyaránt.

Fontos alap követelmény, hogy a matricát mindig teljesen tiszta felületre helyezzük fel!

A minták (egy szín), amelyet a gyártás során egy applikáló réteggel látunk el, és ennek segítségével egyszerűen a kívánt felületre ragasztható.

Felhelyezését lásd a termékeknél.

Fontos!  Öntapadós matricát +10 és +30C° közötti hőmérsékleten ragasszunk.

Egyedi feliratot szeretnél autóra, üzletre, kirakatra, vedd fel velünk a kapcsolatot.

A matricák három rétegből állnak:

  • a matrica alap hordozója (általában fehér színű)
  • maga az öntapadós matrica 
  • applikáló  átlátszó fólia.
View:
Sort by:
View:
Sort by:

Applikáló fóliával rendelkező matricák felhelyezése:

Először is a felület kezelése, tisztítása

A felületet, (legyen az autó, fal, bútor, üveg, műanyag, tapéta, fém stb.) melyre a matricát fel szeretnénk ragasztani tisztítsuk le. FONTOS, hogy hagyományos meszelt falak esetében nem garantált a tapadás! Frissen festett falak esetében legalább két hetes száradási időt ki kell várni a matrica felhelyezése előtt. Felülettől függően először nedves vagy enyhén nedves anyaggal töröljük át. Használhatunk tisztításra ablak tisztítót is, arra figyeljünk, hogy ne oldja (pl a festéket). Ezt követően töröljük szárazra a felületet.

A matrica felhelyezése, kisimítása

Helyezzük a csomagból kivett matricát sík felületre, majd simítsuk ki, hogy az esetlegesen fóliák között maradt levegőbuborékok távozzanak. Ehhez használhatunk bankkártyát vagy pontgyűjtő kártyát is, vagy kifejezetten ehhez a művelethez kapható műanyag  simító - kasírozó kártyát, mely egyik oldalán filcréteggel ellátva.

A kisseb méretű matricák esetén

- Hátlap, hordozó réteg (általában fehér) eltávolítása

Applikáló fóliás matricák esetében a matrica három rétegből áll:

papír alapú alsó réteg, maga a matrica és az átlátszó applikáló ami felhelyezést segítő réteg. Hátlap esetében a papír alapú vastagabb fehér réteget értjük ez a legalsó réteg. Kis méretű matricák esetében ezt a felületet teljesen el kell távolítani. Óvatosan kezdd el lehúzni ezt a papír réteget, hogy az átlátszó applikáló és a matrica ne váljanak el egymástól.

Amennyiben elválna a felső fóliától, akkor engedjük visszatapadni a hátlapra és a tetejénél nyomva dörzsöljük egymáshoz mind a három réteget, majd ezt követően próbáljuk újra az alsó réteg eltávolítását.

Amikor eltávolítottuk az alsó réteget a matrica ragasztós - tapadó felülete szabaddá válik. Figyelj, hogy ne érjen hozzá semmihez, ne kerüljön rá kosz, amíg a kívánt felületre nem helyezed.

A matrica felhelyezése a kivánt felületre

A matrica tapadós felületének egyik szélét helyezzük az arra felületre, a másik felét pedig tartsuk el a felülettől. A szabadon maradt kezünkkel a matrica másik vége felé lassan haladva simítsuk rá a matricát a felületre. (Itt  használhatjuk a bank, pontgyűjtő vagy kasírozó kártyát) Ezzel a technikával nem engedjük, hogy levegő kerüljön a matrica alá.

A matrica fixálása

Mikor a matricát a felületre ráhelyeztük, ekkor néhányszor alaposan át kell dörzsölni, hogy minnél jobb legyen a tapadás .

Az átlátszó applikáló fólia eltávolítása

Miután a matricát  felhelyeztük, alaposan a felületre simítottuk eltávolíthatjuk a legfelső réteget az applikáló fóliát. Ezt óvatosan kell csinálni, hogy a matricát ne szedje vissza a felületről. Egyik szélétől a másik felé haladva lassan húzzd le a matricáról. Abban az esetben, ha mégis húzná le a matricát, akkor engedjük vissza, majd dörzsöljük rá imét a két réteget a felületre, majd óvatosan szedjük le az applikálót.